dilluns, 23 d’octubre del 2017

Comentaris sobre la pregunta "Per què?"

En el comentari anterior feia referència a la tècnica dels 5 Per Què? i sobre cóm pot ajudar a una excel·lent aplicació del Raonament Lògic Creatiu.

Seguint amb aquesta idea, he recordat que fa anys vaig assistira unes sessions del primer curs de postgrau sobre Coaching de la Universitat de Barcelona, que a l'any següent esdevindria alhora el primer Master de Coaching organitzat per aquesta Universitat. En aquells moments vaig parlar amb una de les totes excel·lents professores del curs sobre el valor de la pregunta "Per què?". Em comentava que, des de l'enfocament psicològic i per tant del Coaching, la pregunta "per què?" no s'havia d'utilitzar degut a la seva irrellevància psicològica. La meva resposta, després d'uns moments de reflexió, era que aquesta pregunta era fonamental per entendre el mètode científic i el mètode socràtic o la lògica.

Aquesta conversa és un exemple de cóm diferents alternatives poden ser vàlides segons l'enfocament de les respectives percepcions.

En el nostre cas, segons la lògica i el mètode científic la pregunta "Per què?" és una eina fonamental per aprofundir en el coneixement i per entendre i resoldre els problemes o conflictes. La raó d'això és que amb aquesta pregunta ens qüestionem tots els supòsits que donem per evidents o inamovibles i això ens obre la percepció per trobar noves idees i conceptes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada