dilluns, 5 de novembre del 2018

Conceptes Sistèmics (7)

Sabem que les organitzacions que donen serveis o que fan projectes, tenen una limitació que és la Cadena Crítica. Una vegada identificada aquesta, quins són els passos a seguir, per tal d'assolir el seu màxim rendiment?

El primer pas és tenir cura que les tasques i recursos que conformen la Cadena Crítica, flueixin de forma sincronitzada, que no hi hagin obstaculitzacions en els seus processos. Això és lo que vol dir "Explotar la Limitació". No perdre temps, en el factor limitador.

Quan hem assegurat aquest flux sincronitzat, el següent pas, és subordinar la resta de processos (amb les seves tasques i recursos) a la Cadena Crítica. Això vol dir en la pràctica que no s'ha d'encarregar a un recurs de la Cadena Crítica, que es posi a treballar en un procés subordinat, encara que aquest s'hagi retardat molt pel motiu que sigui.

Seguidament, i quan es pugui, es pot intentar elevar la Limitació. Això significa, posar més recursos en la Cadena Crítica. Però com el cas dels entorns de Producció, aquest pas s'ha de fer quan s'han completat els tres anteriors.

Finalment, si hem modificat els recursos i per tant, la durada de les tasques, i probablement i en conseqüència le interdependències entre ells, cal assegurar-nos quina és en aquell moment la Cadena Crítica. Si s'ha modificat, hem de tornar al pas 1.

Com en el cas de Producció aquests passos constitueixen un procés de millora contínua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada