dilluns, 22 d’octubre del 2018

Conceptes Sistèmics (5)

Seguint amb el fil del comentari de la setmana passada. Recordeu que estem en un exemple on es suposa que estem fent o produint coses. Hem arribat al punt en que si hem pogut, hem elevat la Limitació. És a dir, hem comprat més recurs que era la Limitació o hem posat més reforç en aquell procés. S'ha acabat el procediment per superar la Limitació? La resposta és clara: NO!
He comentat moltes vegades nosaltres sempre som sistemes o formem part de sistemes. I tot sistema sempre tindrà una Limitació. Si hem aconseguit superar o elevar la Limitació que teníem, aleshores forçosament un altre element del sistema s'ha convertit en la baula més feble, és a dir s'ha convertit en la nova Limitació del Sistema. Per tant, si volem seguir avançant, millorant, creixent, o superant-nos, haurem de tornar al punt inicial: Identificar la nova Limitació.
Aquest mètode tan senzill és un mètode molt potent perquè ens va agafar el camí d'un veritable procés de millora contínua.

Però, com he dit abans, en aquests darrers comentaris, hem suposat que estàvem en un sistema que feia o produïa coses. En els propers comentaris, ens fixarem en organitzacions, empreses o sistemes que més que fer coses, donen o presten serveis. És a dir, es dediquen a fer projectes. En aquest cas la Limitació no acostuma a ser una màquina o una persona fent un treball manual i força repetitiu. En aquests casos, també ha d'haver una Limitació, i veurem cóm es pot tractar o millorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada