dilluns, 15 d’octubre del 2018

Conceptes Sistèmics (4)

Seguint en la línia dels comentaris anteriors (per cert, a l'inici del de la setmana passada, quan feia referència al que el precedia, vaig posar per error "Conceptes Sistèmics 3" quan havia de posar 2) relacionats amb la gestió de les limitacions en les organitzacions, després del tercer pas que és subordinar tota la resta a l'optimització de la limitació, què hauríem de fer a continuació?

La resposta és i sembla fàcil: Aconseguir més potencial en l'element Limitació. És a dir, posar-hi més persones o més recursos. El problema és que això quasi sempre requereix gastar diners, incrementar despesa o simplement tenir la gent adequada, i això no sempre és fàcil d'aconseguir. Per tant, si volem superar la Limitació i anar més lluny, ja coneixem el quart pas: Elevar la Limitació.

Només un consell, que he repetit alguna vegada en els comentaris d'aquest blog. Aquest quart pas, només l'hem de fer quan hem fet els altres tres abans. Penseu que la pressió que reben els que han de prendre decisions d'aquest tipus, en general són: No puc més, m'has de donar més recursos. I això ho demana tothom! Quan fem els primers tres passos, generalment, apareix més capacitat productiva i més temps dispònible en tota l'organització. Aleshores, i només aleshores, és quan podem decidir Elevar la Limitació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada