dilluns, 20 de novembre del 2017

Intel·ligència i Raonament (4)

Un comentari final sobre Intel·ligència, Raonament i Percepció. Les 3 aptituds o capacitats són molt important per al nostre desenvolupament personal i social. Si qualsevol de les 3 és deficient o molt baixa, aleshores la persona tindrà, molt probablement, moltes dificultats per entendre l'entorn, establir relacions coherents o arribar a prendre decisions efectives.

No necessàriament això vol dir que no aconsegueixi objectius que es proposi o que pugui ser infeliç. El que probablement pugui passar és que li costi adaptar-se als canvis, que es mantingui en certes rutines i no explori noves oportunitats, que pensi molt bé sobre tot dins d'un marc conceptual concret o que sigui molt fecund generant idees encara que després difícilment es duguin a la pràctica.

Aquests conceptes comentats en aquestes entrades crec que ens donen una hipòtesi que explicaria perquè gent molt intel·ligent és delinqüent, per què hi ha polítics o intel·lectuals que defensen coses que fora del marc conceptual limitat que tenen no són gaire coherents segons la lògica bàsica, i tot i així poden convèncer i arrossegar grans multituds. També explicaria el significat del dit "veure la palla en l'ull d'un altre i no veure la biga en el propi".

No he volgut ser exhaustiu ni establir res irrefutable. Només aportar alguna possible explicació de certs comportaments que sempre m'han deixat perplex i m'han induït a reflexionar sobre ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada