dilluns, 6 de gener del 2014

Principis de la Teoria de les Limitacions (1)

En aquesta primera entrada del 2014, vull exposar un dels principis bàsics de la Teoria de les Limitacions. És el principi de no equivalència entre l'òptim global i els òptims locals.

En un context de relacions o processos depenents entre ells, la suma de les millores locals no equival al resultat de la millora local.

Per explicar-ho molt senzillament, si en una empresa que té la seva limitació en la producció, per exemple 100 unitats de producte en un temps determinat, per molt que millorem el sistema logístic i el transport sigui més ràpid o eficient, no tindrem una millora equivalent en el resultat global de l'empresa. Seguirem tenint el resultat corresponent a les 100 unitats de producte.

La importància d'aquest principi és molt gran, tal com veurem en els propers comentaris.



Principios de la Teoría de las Limitaciones (1)
En esta primera entrada del 2014, expongo uno de los principios básicos de la Teoría de las Limitaciones. Es el principio de no equivalencia entre el óptimo global y los óptimos locales.

En un contexto de relaciones o procesos dependientes entre ellos, la suma de las mejoras locales no equivale al resultado de la mejora global.

Para explicarlo de forma muy sencilla, si en una empresa que tiene su limitación en la producción, por ejemplo 100 unidades de producto en un tiempo determinado, por mucho que mejoremos el sistema logístico y el transporte sea más rápido o eficiente, no tendremos una mejora equivalente en el resultado global de la empresa. Seguiremos teniendo el resultado correspondiente a las 100 unidades de producto.

La importancia de este principio es muy grande, tal como veremos en los próximos comentarios.



Principles of Theory of Constraints (1)
In this first post of 2014, I presented one of the basic principles of the Theory of Constraints. It is the principle of non-equivalence between the global optimum and local optimizations.

In the context of relationships or processes dependent on each other, the sum of the local improvements is not equivalent to the result of global improvement.

To explain it very simply, we can analyze this example:if a company has his constraint in production, for example 100 units of product in a given time, still they improve the system logistics and transportation faster and efficient, it will hav not an equivalent improvement in the overall results of the company. These will be still the result corresponding to 100 units of product.

The importance of this principle is great, as we shall see in next comments.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada