dilluns, 1 d’abril del 2013

Analitzant els conflictes; Llegint el núvol

Si agafem el diagrama del núvol que vaig exposar en l'últim comentari, ens hem d'assegurar que sigui clar i veure si te sentit per a nosaltres i pels demés. Això ho podem fer llegint-lo d'esquerra a dreta de la següent manera:
Per tenir una empresa viable cal tenir guanys. I a la vegada, per tenir una empresa viable cal obtenir el millor rendiment dels treballadors.
Ara bé, per tenir guanys cal reduir llocs de treball, i al mateix temps, per obtenir el millor rendiment dels treballadors, cal no reduir els llocs de treball.
Finalment, reduir els llocs de treball i no reduir els llocs de treball estan en conflicte directe i no es poden assolir alhora.
Si una vegada verbalitzat o llegit als altres, té sentit i no cal fer modificacions, aleshores poden passar al següent pas de la revisió de supòsits ocults referents a les relacions descrites en el núvol.


Analizando los conflictos; Leyendo la nube.
Si tomamos el diagrama de la nube que expuse en el último comentario, nos hemos de asegurar que sea claro y ver si tiene sentido para nosotros y para los demás. Esto lo podemos comprobar leyendolo de izquierda a derecha de la siguiente manera:
Para tener una empresa viable es necesario tener beneficios. Y a la vez, para tener una empresa viable es necesario obtener el mejor rendimiento posible de los trabajadores.
Ahora bién, para tener beneficios es necesario reducir los puestos de trabajo, y al mismo tiempo, para obtener el mejor rendimiento de los trabajadores es necesario no reducir los puestos de trabajo.
Finalmente, reducir los puestos de trabajo y no reducir los puestos de trabajo están en conflicto directo y no se pueden tener al mismo tiempo.
Si una vez verbalizado o leído a los demás, tiene sentido y no es necesario hacer modificaciones, entonces podemos pasar al siguiente paso de la revisión de supuestos ocultos referentes a las relaciones descritas en la nube.


Analyzing the conflictes; Reading the cloud.
Taking the cloud chart I presented in the last comment, we must make sure that is clear and see if makes sense for us and for others. This we can do by reading it from left to right as follows: 
To have a viable company must have profits. And at the same time, to have a viable business should get the best of workers. 
However, to have profits it's necessary to reduce jobs, and at the same time, the best performance of workers is obtained by not cutting jobs. 
Finally, reduce jobs and not reduce job,s are in direct conflict and can not be achieved simultaneously. 
If once verbalized or read to others, it makes sense and does not need to make changes, then we can move to the next step: the review of hidden assumptions concerning the relationships described in the cloud.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada