dilluns, 25 de març del 2024

REVOLUCIÓ POSITIVA (12)

El tercer pilar de la Revolució Positiva és el Poder. En el seu cas, la revolució positiva no utilitza el poder de la violència, sinó el de la percepció, la informació i l'efectivitat.

El poder de la Revolució Positiva prové de diverses fonts.

De les actituds positives i constructives. El poder personal i social derivaran de les actituds constructives, no de les crítiques basades en els enfrontaments.

De les persones que volen millorar. Quan la gent segueix el principi d'autosuperació, s'afavoreix l'efectivitat i la contribució social.

De la percepció. No és un poder evident, és subtil i lent però té una gran força. És el poder de canviar valors i també de crear-los.

Del pensament i la informació. Aquest és el poder dels nous enfocaments i de les noves idees. És el poder d'arribar a nous escenaris, noves oportunitats a partir d'informacions fiables.

De la coordinació i l'alineament. La capacitat individual de compra o de les accions comunes en són un exemple d'aquest poder. És enorme, i a més, es pot utilitzar de forma positiva. No es tracta de fer boicots, sinó d'afavorir els més positius socialment.

Del recolzament. Ja ara veiem com en les democràcies actuals l'amenaça de canviar el vot, o la possibilitat de guanyar-lo influeix enormement en el comportament dels polítics. Si comencem a recolzar a aquelles persones que són constructives, aviat els altres hauran de canviar o quedaran submergides en un ostracisme total.

De la difusió. La Revolució Positiva tindrà èxit tan en quan s'hagi difós àmpliament. Aquesta difusió pot ser mitjançant l'acceptació dels valors constructius, l'alineament dels grups que els treballen, les activitats dels cercles o grups de millora, o l'extensió dels propis símbols de la Revolució Positiva.

             


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada