dilluns, 18 de març del 2024

REVOLUCIÓ POSITIVA (11)

Potser el mètode més potent a l'abast de la gent que conformi la Revolució Positiva és la seva capacitat i utilització del pensament.

Els membres de la Revolució Positiva no només treballen activament en favor d'aquesta. També són pensadors. Es necessita pensar per utilitzar al màxim l'energia que tenim. Es necessita pensar per dissenyar l'acció constructiva. També hem de pensar per aconseguir una solució creativa als problemes constants que se'ns presenten en el dia a dia. Es necessita pensar per trobar i definir arees de contribució.

El pensament necessari pera la revolució positiva és molt diferent del pensament tradicional. No és el pensament dènfrontament, crítica, baralla i xoc. No és el pensament al que estem acostumats a veure en les pel·lícules, sèries d'advocats o de polítics en la vida real. Tampoc és el pensament d'aquells que assenyalen  quins són els errors o mancances de la societat.

Necessitem crear i practicar les aptituds específiques del pensament constructiu.

Entre les diverses tècniques enfocades a aquest tipus de pensament, -i seguint les línies d'Edward de Bono- cal tenir present el mètode o tècnica dels "Sis barrets per pensar". Malgrat que a vegades es considera una tècnica infantil o per a gent molt jove, si que s'ha demostrat que pot ser emprada per gent de qualsevol edat. Aquesta tècnica s'ha comentat en vàries de les entrades d'aquest blog. També, i amb un enfocament més lògic, es poden utilitzar els Processos de Raonament de Eli Goldratt, utilitzats per empreses i professionals líders en els seus sectors. Una altra tècnica, barreja de les dues anteriors, és el mètode del Raonament Lògic Creatiu, que està enfocada a trobar les màximes sinèrgies entre els membres del grup, és a dir, pot ser un -entre molts altres- mètode per fer aflorar la Intel·ligència Col·lectiva

Aquestes tres tècniques s'han comentat sovint en aquest blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada