dilluns, 11 de març del 2024

REVOLUCIÓ POSITIVA (10)

En la Revolució Positiva és molt convenient establir noves denominacions en les formes de fer, d'organitzar-se, de presentar-se.  En l'entrada anterior, veiem les denominacions de les categories de comportament de les persones. Tanmateix, aniria molt bé tenir altres tipus de denominacions o de símbols per fer present la Revolució Positiva.

Si les persones que conformin aquesta revolució van creixent en nombre, en un curt termini es concentraran en grups. Aquests podran ser:

Grups o Cercles comunitaris. Enfocats a tractar de forma constructiva els problemes de la comunitat.

Grups o Cercles de qualitat. Grups formats en l'àmbit laboral per intentar millorar els processos de treball.

Grups o Cercles de projectes. Són grups reunits amb un objectiu específic de dur a terme un projecte determinat. Totes les energies del grup estan dirigides, de forma constructiva, a assolir l'objectiu fixat.

Grups o Cercles d'interès. Són grups formats per gent que té un interès comú.

Grups o Cercles grocs. els formen les persones compromeses amb aquesta revolució, i es reuneixen per veure com posar-la en marxa i potenciar-la.

D'altra banda, com a moviment, és desitjable que la revolució positiva tingui uns símbols que la representin. De Bono proposava els següents.

Color groc. Aquest color representa la llum solar, l'esperança i la positivitat

El llibre o els documents grocs. Això faria que ràpidament s'identifiquin aquests amb la revolució positiva.

La Ma oberta. També proposava la ma amb els cinc dits separats. Això també serviria per recordar els cinc principis d'aquesta revolució.

El polze significa efectivitat

L'Índex assenyala el sentit constructiu.

El Mig representa el respecte i inclou els valors humans.

L'Anular significa l'autosuperació, la millora lenta però constant dia a dia.

El Menuell representa la contribució, sense importar lo petita que sigui.


Un símbol addicional seria un braçalet o polsera groc. Això identificaria clarament a les persones que volen pertànyer a aquesta revolució.

Els tres cercles. De forma gràfica, els tres cercles d'àmbits d'acció també conformen un símbol de la revolució positiva. El primer cercle és el d'un mateix i l'autosuperació. El segon està format per la familia, els amics, la comunitat local i la comunitat laboral. El tercer està format pel país i el món.

La salutació. Una salutació molt senzilla seria aixecar la mà amb els dits separats.

Ensenya. De Bono fins i tot proposava una ensenya de color groc amb algun distintiu positiu. Ell proposava un cor. Crec que seria més adient una figura de la oberta, que serviria per fer més presents els principis d'aquesta revolució.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada