dilluns, 8 d’abril del 2024

REVOLUCIÓ POSITIVA (13)

 La Revolució Positiva i els sectors socials.

Com que la Revolució Positiva es basa en les persones, aquestes sovint formen grups o associacions en el decurs de la seva trajectòria.

La Revolució Positiva no està alineada amb cap sector concret de la societat, i de fet, ho hauria d'evitar, pel seu concepte de transversalitat i abast. Però com que socialment hi ha sectors socials ben definits, també pot ser útil observar cóm els objectius i mètodes de la Revolució Positiva es poden alinear amb els objectius i mètodes d'aquests sectors.

Alguns sectors poden ser catalitzadors, d'altres poden ralentitzar el procés. Els sectors poden ser molt diversos, per edats o per gènere, per impacte social, etcètera. Alguns sectors a tenir en compte poden ser:

Les dones

Els ancians

Els joves

El sector empresarial

Els artístics 

Els sindicats

Els partits polítics

Els grups contestaris


En resum, la Revolució Positiva, vol ser un procés constructiu socialment. No vol identificar enemics ni entrar en situacions de conflicte o discusió. El que es proposa és fer aflorar la intel·ligència col·lectiva per construir una societat millor, basant-se en els seus cinc principis: Efectivitat, Constructivitat, Respecte, Autosuperació i Contribució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada