dilluns, 13 de març del 2023

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (10)

El desè ODS és: Reduir la desigualtat en i entre països. Les fites associades a aquest objectiu són:

10.1 D'aquí al 2030, assolir progressivament i mantenir el creixement dels ingressos del 40% més pobre de la població a una taxa superior a la mitjana nacional.

10.2 D'aquí al 2030, potenciar i promoure la inclusió social, econòmica i política de totes les persones, independentment de la seva edat, sexe, discapacitat, raça, etnia, origen, religió o situació econòmica o altra condició.

10.3 Garantir la igualtat d'oportunitats i reducir la desigualtat de resultats, inclús eliminant les lleis, polítiques i pràctiques discriminatòries i promovent legislacions, polítiques i mesures adequades en aquest respecte.

10.4 Adoptar polítiques, especialment fiscals, salarials i de protecció social, i assolir progressivament una major igualtat.

10.5 Millorar la reglamentació i vigilància de les institucions i els mercats financers mundials i enfortir l'aplicació d'aquests reglaments.

10.6 Assegurar una major representació i intervenció dels països en desenvolupament en les decisions adoptades per les institucions econòmiques i financeres internacionals per augmentar l'eficàcia, fiabilitat, rendició de comptes i legitimitat d'aquestes institucions.

10.7 Facilitar la migració i la mobilitat ordenades, segures, regulars i responsables de les persones, fins i tot mitjançant l'aplicació de polítiques migratòries planificades i ben gestionades.

10.a Aplicar el principi del tracte especial i diferenciat per als països en desenvolupament, en particular els països menys avançats, en conformitat amb els acords de la Organització Mundial del Comerç.

10.b Fomentar l'assistència oficial per al desenvolupament i les corrents financeres, inclosa la inversió estrangera directa, per als estats amb majors necessitats, en particular els països menys avançats, els països africans, els petits estats insulars en desenvolupament i els països en desenvolupament sense litoral, en consonància amb els seus plans i programes nacionals.

10.c D'aquí al 2030, reduir a menys del 3% els costos de transacció de les remeses dels migrants i eliminar els corredors de remeses amb un cost superior al 5%.


Com en tots els ODS, la capacitat d'influència varia en estats, organitzacions o persones. En aquest objectiu. el pes recau sobretot en els estats i organitzacions supranacionals, però en qualsevol cas, sempre podem en les empreses, siguin del tamany que siguin, vetllar per evitar desigualtats de tota mena. I el mateix podem fer de forma personal, encara que sigui essent conscients nosaltres mateixos i compartir-ho amb els nostres entorns. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada