dilluns, 6 de març del 2023

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (9)

El novè objectiu de desenvolupament sostenible està orientat a: Indústria, innovació i infraestructures. Consisteix en Desenvolupar infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible, i fomentar la innovació. Els països en desenvolupament tenen escasses infraestructures bàsiques, que afecten la productivitat de les empreses. A l’almenys una de cada deu persones no té accés a la banda d’ampla mòbil. Les fites associades a aquest macroobjectiu són:

9.1   Desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat, incloses infraestructures regionals i transfrontereres, per recolzar el desenvolupament econòmic i el benestar humà, fent especial èmfasi en l'accés assequible i equitatiu per a tothom.

9.2   Promoure una industrialització inclusiva i sostenible i, d'aquí al 2030, augmentar significativament la contribució de la indústria a l'ocupació i al producte interior brut, d'acord amb les circumstàncies nacionals, i duplicar aquesta contribució en els països menys avançats.

9.3   Augmentar l'accés de les petites indústries i altres empreses, particularment en els països en desenvolupament, als serveis financers, inclosos crèdits assequibles, i la seva integració en les cadenes de valor i els mercats.

9.4   D'aquí al 2030, modernitzar la infraestructura i reconvertir les indústries per que siguin sostenibles, utilitzant els recursos amb major eficàcia i promovent l'adopció de tecnologies i processos industrials nets i ambientalment racionals, i assolint que tots els països prenguin mesures d'acord amb les seves respectives capacitats.

9.5   Augmentar la recerca científica i millorar la capacitat tecnològica dels sectors industrials de tots els països, en particular els països en desenvolupament, entre d'altres coses fomentant la innovació i augmentant considerablement, d'aquí al 2030, el número de persones que treballen en recerca i desenvolupament per milió d'habitants i les despeses dels sectors públic i privat en recerca i desenvolupament.

9.a   Facilitar el desenvolupament d'infraestructures sostenibles i resilients en els països en desenvolupament mitjançant un major recolzament financer, tecnològic i tècnic als països africans, els països menys avançats, els països en desenvolupament sense litoral i els petits Estats insulars en desenvolupament.

9.b   Recolzar el desenvolupament de tecnologies, la recerca i la innovació nacionals en els països en desenvolupament, inclús garantint un entorn normatiu favorable a la diversificació industrial i l'addició de valor als productes bàsics, entre d'altres coses.

9.c   Augmentar significativament l'accés a la tecnologia de la informació i les comunicacions i esforçar-se per proporcionar accés universal i assequible a Internet en els països menys avançats d'aquí al 2020.


Com en tots els objectius, cada estat, nació, col·lectiu empresarial, organització o persones, poden contribuir d'una manera o altra. El foment per la recerca en edats primerenques a l'escola, la inversió en R+D+I en les empreses i universitats, els plans de recerca a nivell macro en les nacions, tots i cadaun són valuosos per assolir aquest objectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada