dilluns, 4 de març del 2019

Diccionari Sistèmic (8) BUFFERS (Notes)

Ja en l'entrada en que es va definir el concepte de Buffer, comentava que hi ha molts termes que fan referència als Buffers i la seva gestió.
Com que l'ordenació d'aquests termes aniria dispersant-seen el conjunt d'aquest petit diccionari sistèmic, pot ser bo fer un conjunt d'entrades seguides intentant descriure breument la majoria d'aquests termes.
Avui, ampliant la definició de Buffer, faig referència a lès arees genèriques dels Buffers.

En general, un Buffer es divideix en tres regions: Verda, groga i vermella. Imaginem el temps d'execució d'un projecte. Per definir el Buffer, lo primer que es fa és establir una previsió de temps per fer cada tasca. Suposem un projecte amb tres tasques que duren 3, 3 i 6 setmanes. Quan es defineix el Buffer lo que es fa és escurçar la previsió de cada tasca i aquest temps en conjunt es posa com Buffer final del projecte. Així, es podria escurçar cada tasca en una tercera part, 1, 1 i 2 setmanes. A continuació el pla del projecte queda com 2, 2 i 4 setmanes i un buffer final de 4 setmanes. Les àrees del buffer són d'una setmana i un terç per cada una. Quan una tasca no s'acaba en el nou temps previst comença a utilitzar el temps de Buffer, mentre consumeix temps de la primera zona, està penetrant en la zona verda del Buffer, si la tasca segueix sense finalitzar-se, havent consumit més d'una setmana i un terç, aleshores està penetrant en la zona groga i si encara necessita més temps i ja ha necessitat més de dues setmanes i dos terços, aleshores entra en la zona vermella.

Aquesta estructura de les àrees dels Buffers és la base per lo que s'anomena la Gestió de Buffers, que seguirem analitzant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada