dilluns, 25 de febrer del 2019

Diccionari Sistèmic (7) BRANCA

Una branca es defineix com com cadascuna de les parts en que es divideix i es subdivideix el tronc d'un arbre. Per analogia també són les matèries o coses relacionades amb un tronc comú. Per exemple, les branques d'una família, d'una ciència, etcètera.

En la Teoria de les Limitacions, una de les paraules més utilitzades en el seu argot és Branca. En general va associada a la paraula "negativa". Les Branques Negatives es refereixen als possibles efectes adversos que es poden produir al prendre unes accions o decisions determinades. No són obstacles sinó efectes no desitjables que es poden donar amb força probabilitat quan després de fer una anàlisi de la situació actual, decidim fer una serie de canvis o accions per millorar-la o superar-la.

En aquest sentit és important deduir aquestes branques negatives i complementar la forma d'actuar de forma que aquestes no es produeixin.

També les Branques poden ser positives, però més aviat aquests casos estan dins del pla d'acció que dissenyem per superar una situació actual no desitjable.

Les Branques negatives de TOC estan relacionades amb l'anàlisi de Barret Negre que és una part del Mètode dels Sis Barrets dins de les eines del Pensament Lateral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada