dilluns, 4 de juny del 2018

Llibres que recomanaria (4)

El tercer llibre que he recomanat és "La Meta" de Eli. Goldratt. Avui, us vull recomanar un altre llibre seu: "No es cuestión de suerte". I el recomano després de l'anterior per varies raons. 

La primera és que, així com La Meta trencava esquemes i paradigmes en l'entorn de producció, No es cuestión de suerte, ho fa en l'entorn del màrqueting i les vendes. Goldratt escriuria altres llibres també enfocats en aquestes àrees, però en "No es cuestión de suerte" ja introduïa els conceptes de la Teoria de les Limitacions (TOC) en aquestes àrees. I ho feia amb una gran claredat.

La segona és que també està escrit en forma de novel·la i amb els mateixos protagonistes principals, la qual cosa ens ajuda a comprendre la visió sistèmica que Goldratt dominava amb gran expertesa.

En tercer lloc, hi ha una raó de coneixement. Goldratt introdueix algunes de les eines que conformarien el conjunt que va anomenar "Processos de Raonament" i que són mètodes i diagrames que combinen la lògica i la creativitat per analitzar les situacions conflictives a nivell professional, i també personal. En aquest llibre, Goldratt ens ensenya a utilitzar-los en els dos casos.

"No es cuestión de suerte" es va editar a Espanya per Díaz de Santos. En aquests moments, es poden trobar les últimes edicions mitjançant l'editorial Granica.

Si encara no heu llegit "La Meta" i "No es cuestión de suerte" us encoratjo a fer.ho i estic segur que no us en penedireu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada