dilluns, 15 de gener del 2018

La gestió del canvi (i 6)

Tal com he intentat exposar en les entrades anteriors, molt sovint sembla que la gent és reticent al canvi. De fet, jo he cregut que era així durant molts anys. L'experiència general sembla indicar-ho. Quan algú en un grup proposa un canvi, una nova manera de fer les coses, en general, el que rep, d'entrada, són crítiques negatives. Des del comú, això no funcionarà, o no es pot fer, etcètera. Tot això en porta a pensar que ens costa canviar, que som resistents als canvis.

Com he intentat exposar en els comentaris precedents, potser no és així, potser és que per acceptar el canvi he de veure què guanyarem?, què ens costarà?, què podem perdre? i per què hem de canviar? Si les respostes a aquestes quatre preguntes són clares, o entenibles creieu que la gent seguirà sent resistent als canvis?

La propera vegada que proposeu un canvi, intenteu explicar el que està relacionat amb aquestes quatre qüestions, i molt probablement la gent reaccionarà de forma diferent i enlloc de resistència podrem trobar complicitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada