dilluns, 22 de gener del 2018

Filosofies i Mètodes de gestió organitzacional

Aquesta darrera setmana, m'he trobat en una situació molt comuna dins de les empreses. Reunions per assegurar la qualitat de forma global i reunions amb auditors i certificador de normes de qualitat.
Després d'unes estones de reflexió, m'he fet algunes preguntes com:

Cóm pot ser que es recomani a les empreses que apliquin filosofies i mètodes que tenen més de 50 anys? I que el problema no sigui la validesa d'aquestes que ho és totalment, sinó el desconeixement de molts directius i responsables de gesti

Cóm pot ser que els mateixos auditors i certificadors desconeguin quasi totalment filosofies de gestió que ja tenen més de 30 anys?

Cóm pot ser que aquestes filosofies siguin desconegudes en gran part dels àmbits i assignatures d'estudis universitaris dedicats a la gestió i direcció d'empreses i organitzacions?

Cóm pot ser que una tècnica que vaig aprendre fa més de 25 anys, el famós DAFO, es recomani en els processos de assegurament de la qualitat, i que quan he exposat que aquesta tècnica pot ser més potent si es fa segons la metodologia DAFO-CAME, la majoria dels experts en normes de qualitat la desconeguin quasi totalment?

Aquestes poques preguntes, m'han fet pensar que han d'haver diverses raons, i pressuposo que una és seguir el que està establert com correcte des de fa molt temps per part de sectors referents, i que qualsevol qüestionament  d'allò que és vigent és molt difícil de fer. Sé que milers de persones coneixen aquestes tècniques que poden tenir molts anys però que segueixen sent innovadores. Les meves preguntes fan èmfasi en els molts més milers que no les coneixen o no les apliquen.

Per això, he pensat que en les properes setmanes aniré repassant algunes d'aquestes filosofies i mètodes de gestió i direcció d'empreses i organitzacions així com intercalant-les amb entrades amb petites ressenyes de llibres que considero imprescindibles per intentar trencar les barreres establertes respecte al que és ortodox o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada