dilluns, 7 d’agost del 2017

Sabem què ens fem? (22)


Com la física ha demostrat constantment, quan es produeix una acció qualsevol, l’entorn o el sistema experimenta una sèrie d’efectes que, a vegades, són de signe contrari al propòsit de les accions i els anomenem reaccions.

No és el cas d’obstacles o impediments que ens puguem trobar per dur a terme les accions, sinó efectes que amb una alta probabilitat es produiran si les duem a terme.

En el diagrama de la situació futura prevista o esperable segons les dues idees conceptuals exposades, també s’haurien de produir uns efectes o branques negatives.

Sembla clar que si es constitueix una o més candidatures segons preferències populars, en el cas de guanyar, li faltaria l’organització i l’estructura de funcionament dels partits polítics. I com que malgrat els seus defectes, són organitzacions i estructures amb centenars d’anys d’història i experiència, molt probablement es produirà un caos polític i una gran feblesa en el sistema de representació social.

En el cas de obtenir l’energia de forma més barata i quasi il·limitadament, també es produiran efectes molt negatius en el sistema energètic actual, que està pensat per a la producció, distribució, comercialització i reglamentació a nivells estatals i internacionals. Això convertiria en inviable la proposta si es tanquessin o debilitessin les xarxes i estructures del sistema actual.

Aleshores, Què fer? La resposta és: polir les idees orientatives de solució del conflicte arrel i que permeten desmuntar la situació actual.

Hi haurà una candidatura que estarà formada per la gent més votada per tots els ciutadans que vulguin confeccionar la llista.

La idea perfeccionada  podria ser: D’igual forma com desenvolupen les Iniciatives Legislatives Populars, es podrien crear candidatures de persones proposades per grups de ciutadans, perquè actuessin com representants polítics, i si obtinguessin representació parlamentària rebrien de l’Estat els diners pactats per poder-se dedicar un màxim de dues legislatures sense perdre poder adquisitiu així, com la mateixa quantitat addicional per cobrir càrrecs tècnics d’organització i funcionament estructural en el mateix període legislatiu.

En el segon cas, tenim:

Obtenir l’energia de forma molt més barata i quasi il·limitadament.

La idea podria esdevenir en: L’Estat mantindrà la disponibilitat i el funcionament de la xarxa de distribució general energia, alhora que promourà els plans de desenvolupament i d’inversió empresarials per posar a l’abast dels ciutadans, dispositius que permetin generar i compartir energia de forma autònoma.

Les proposicions descrites redueixen els efectes negatius que s’han suposat en aquest cas. Pel principi d’acció i reacció sabem que sempre es produiran efectes a qualsevol acció. El que aportarà valor els que els efectes siguin positius en general, o lo més positius possible. Al mateix temps, s’ha d’intentar que els negatius siguin els mínims possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada