dilluns, 13 d’abril del 2015

Tècniques de Pensament Lateral (4)


Hi han dues maneres de progressar. Una ràpida - progressos tècnics, ordinadors, enginyeria etcètera, on un avenç porta a un camí d'avenç més ràpid.
Una altra, força més lenta, on la nostra experiència forma determinats   conceptes, models i organitzacions, i aleshores seguim aquests models. Per progressar a vegades hem de tornar endarrera i canviar a un altre model més apropiat.
Aquest segon tipus de progrés el trobem ben exemplificat en l'àrea social. El que això passi així és una de les característiques pròpies del nostre cervell. Aquest és una màquina perfecta per crear i usar models, el que passa és que per la seva manera d'actuar és molt difícil canviar a un altre model quan ens estem movent en un de determinat. El problema radica en que la ment no té mecanismes ràpids per fer aquests canvis.

En la vida política i social utilitzem abundantment el destructiu (des del punt de vista de la creativitat) i ineficient (per la lentitud en que es produeixen els canvis) sistema de conflictes, conjuntament amb la seva resolució mitjançant els pactes o negociacions.




Técnicas de Pensamiento Lateral (4)

Hay dos formas de progresar. Una rápida -progresos técnicos, ordenadores, ingeniería, etcétera, donde un avance lleva a un camino de avance aún más rápido.
Otra forma, mucho más lenta, donde nuestra experiencia forma determinados conceptos, modelos y organizaciones, y entonces seguimos estos modelos. Para progresar, a veces, hemos de volver hacia atrás y cambiar a otro modelo más apropiado.
Este segundo tipo de progreso lo encontramos bien ejemplificado en el área social. Que esto sea así es una de las características propias de nuestro cerebro. El cerebro es una máquina perfecta para crear y usar modelos, lo que pasa es que, por su manera de actuar, es muy difícil cambiar a otro modelo cuando nos estamos moviendo en uno determinado. El problema radica en que la mente no tiene mecanismos rápidos para hacer estos cambios.
En la vida política y social utilizamos abundantemente el destructivo (desde el punto de vista de la creatividad) e ineficiente (por la lentitud en que se producen los cambios) sistema de conflictos, conjuntamente con su resolución mediante los pactos o negociaciones.




Techniques of Lateral Thinking (4)

There are two ways to progress. A quick - technical progress, computers, engineering, etc., where an advance leads to a breakthrough advance faster. 
Another, much more slowly, where our experience creates certain concepts, models and organizations, and then we follow these models. Sometimes we have to come back and change to another more appropriate model, if we want progress ongoing. 
This second kind of progress is well exemplified in the social area. Because it happens in this way is one of the characteristics of our brain. This is a perfect machine to create and use models, but, due to this way of acting is very difficult to change to another model when we are moving into a given of them. The problem is that the mind has no mechanisms for these quickly changes.In the political and social life we use abundantly destructive (from the point of view of creativity) and inefficient (from slow changes that occur) system of conflicts, together with its resolution through negotiations or agreements.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada