dilluns, 10 de març del 2014

Principis de la Teoria de les Limitacions (10)

Qualsevol de les accions que decidim fer en el dia a dia del funcionament de les nostres empreses, la valorem en funció del seu impacte en la generació d'ingressos nets, en la seva influència per reduir els inventaris i també en el seu efecte en la reducció de les despeses operatives.
Ara bé, podem fer-ho amb totes i cada una de les nostres decisions? Quins processos o metodologies utilitzem per fer aquestes avaluacions?
En general, s'utilitzen les metodologies de càlcul de costos per processos o productes.
Però, on ens han portat aquests procediments?
Sembla bastant evident que ens ha fet prioritzar en primer ordre la reducció de costos, després les reduccions d'inventaris i finalment la generació d'ingressos.
Segons els principis de la Teoria de les Limitacions, la priorització hauria de ser a la inversa.
Ho veurem en la propera entrada.



Principios de la Teoría de las Limitaciones (10)
Cualquiera de las acciones que decidimos hacer en el día a día del funcionamiento de nuestras empresas, la valoramos en función de su impacto en lageneración de ingresos netos, en su influencia en la reducción de inventarios y también en su efecto en la reducción de gastos operativos.
Ahora bién, ¿Podemos hacer esto con todas y cada una de nuestras decisiones? ¿Qué procesos o metodologías utilizamos para hacer estas evaluaciones?
En general, se utilizan las metodologías de cálculos de costes por procesos o por productos.
Y, ¿Donde nos han llevado estos procedimientos?
Parece bastante evidente que nos han hecho priorizar en primer lugar la reducción de costes, después las reducciones de inventarios y finalmente la generación de ingresos.
Según los principios de la Teoría de las Limitaciones, la priorización debería ser a la inversa.
Lo veremos en la próxima entrada.



Principles of Theory of Constraints (10)
Any actions that we decide to do in the day to day operations in our business, is evaluted in basis to their impact on the generation of throughput, in their influence to reduce inventories and also their effect on the reducing operating expenses.  
But,  can we do it with each and every one of our decisions? What processes or methodologies do we use to make these assessments?  
In general, the methods used to evaluate this are cost accounting for processes or products.  
But what we have got with these procedures?  
It seems quite obvious that we priorize in first order the cost reduction, in second order inventory reductions and then finally generating throughput  
According to the principles of the Theory of Constraints, priority should be the reverse.  
We will see in the next post.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada