dilluns, 29 de maig del 2023

GOVERNANÇA

El terme Governança es refereix a un concepte que explica el model en cóm un govern, associació o empresa es gestiona internament. Avui en dia els ciutadans poden participar mitjançant xarxes socials. El terme Governança implica passar de "Governar per a la gent" a "Governar amb la gent".

Els ciutadans demanen transparència, poder entendre, volen apertura, proximitat, participació i implicació en allò que els afecta. El coneixement està en els ciutadans, i això és la base del govern obert. Aquest coneixement grupal és la intel·ligència col·lectiva. Per això el Govern Obert vol crear les condicions necessàries per capturar i treure profit del coneixement que tenen els ciutadans. El Govern Obert és la resposta a les demandes de canvi en la forma de governar i de fer política.

Quan es parla de Govern Obert o Governança col·lectiva, es parla de unificar en una sola estratègia les àrees  de transparència, participació ciutadana i gestió de dades obertes. El Govern Obert ha de ser transversal i ha de representar un canvi cultural. S'ha de basar en escoltar, observar, captar coneixement, compartir i participar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada