dilluns, 22 de maig del 2023

CULTURA I SOSTENIBILITAT

En la darrera entrada "Desenvolupament Sostenible -Bases-" comentava que hi ha un element -la Cultura- que cada vegada és més rellevant en l'àmbit de la sostenibilitat i governança globals.

Sovint quan parlem de cultura o fets culturals, a un nivell molt ampli pensem en autors literaris, autors de les arts clàssiques o modernes i també en fets tradicionals de cada comunitat. Però la Cultura és alguna cosa més. De fet, es pot definir com el conjunt de manifestacions, accions, experiències i tradicions o costums que caracteritzen les relacions entre els membres d'una organització, comunitat o poble, i que alhora originen actes o activitats creatives per part d'aquests membres.

Amb aquest enfocament, es pot entendre millor la importància de la cultura en qualsevol organització, empresa, cooperativa, comunitat o poble. En una empresa, segons siguin les característiques de les relacions entre els seus membres, hi haurà un sentit col·lectiu, uns valors compartits, una certa unitat d'acció respecte a la seva forma de ser i interactuar amb el seu entorn. Segons sigui aquesta cultura, es valoraran més els conceptes de sostenibilitat, cooperació o governança, tant a nivell intern com extern. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada