dilluns, 3 d’abril del 2023

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (13)

El tretzè ODS és: Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes. Com en tots els altres ODS, aquest objectiu té associades unes fites concretes o subobjectius. Aquests són:


13.1 Enfortir la resiliència i la capacitat d'adaptació als riscos relacionats amb el clima i els desastres naturals en tots els països.

13.2 Incorporar mesures relatives al canvi climàtic en les polítiques, estratègies i plans nacionals.

13.3 Millorar l'educació, la sensibilització i la capacitat humana i institucional respecte de la mitigació del canvi climàtic, l'adaptació a aquest, la reducció dels seus efectes i l'alerta primerenca.

13.a Complir el compromís dels països desenvolupats que són parts en la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (*) d'aconseguir per a l'any 2020 l'objectiu de mobilitzar conjuntament 100.000 milions de dòlars anuals procedents de totes les fonts a fi d'atendre les necessitats dels països en desenvolupament respecte de l'adopció de mesures concretes de mitigació i la transparència de la seva aplicació, i posar en ple funcionament el Fons Verd per al Clima capitalitzant-lo al més aviat possible.

13.b Promoure mecanismes per augmentar la capacitat per a la planificació i gestió eficaces en relació amb el canvi climàtic en els països menys avançats i els petits Estats insulars en desenvolupament, posant-hi l'accent en les dones, els jóves i les comunitats locals i marginades.

* Es reconeix que la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic és el principal forum intergovernamental internacional per negociar la resposta mundial al canvi climàtic.

De nou, encara que els macroobjectius necessiten el compromís i accions principals de tots els països, la conscienciació de tota la població es molt important perdonar força al moviment per assolir-los.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada