dilluns, 30 de gener del 2023

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (4)

 L'objectiu número 4 dels ODS és: Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida per a tothom. Les fites associades a aquest Objectiu són:

4.1  D'aquí al 2030, assegurar que totes les nenes i tots els nens acabin l'ensenyament primari i secundari, que ha de ser gratuit, equitatiu i de qualitat i producir resultats d'aprenentatge pertinents i efectius.

4.2  D'aquí al 2030, assegurar que totes les nenes i tots els nens tinguin accés a serveis d'atenció i desenvolupament en la primera infància i educació preescolar de qualitat, a fi que estiguin preparats per l'ensenyament primari.

4.3  D'aquí al 2030, assegurar l'accés igualitari de tots els hombres i les dones a una formació tècnica, professional y superior de qualitat, inclòs l'ensenyament universitari.

4.4  D'aquí al 2030, augmentar considerablement el número de jóves i adults que tinguin les competències necessàries, en particular tècniques i professionals, per accedir a la feina, el treball decent i l'emprenoderia.

4.5  D'aquí al 2030, eliminar les disparitats de gènere en l'educació i assegurar l'accés igualitari a tots els nivells de l'ensenyament i la formació professional per les persones vulnerables, incloses les persones amb discapacitat, els pobles indígenes i els nens en situacions de vulnerabilitat.

4.6  D'aquí al 2030, assegurar que tots els joves i una proporció considerable dels adults, tant homes com dones, estiguin alfabetitzats i tinguin nocions elementals d'aritmètica.

4.7  D'aquí al 2030, assegurar que tots els alumnes adquireixin els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l'educació per al desenvolupament sostenible i els estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualta de gènere, la promoció d'una cultura de pau i no violència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

4.a  Construir i adequar instal·lacions educatives que tinguin en compte les necessitats dels nens i les persones amb discapacitat i les diferències de gènere, i que ofereixin entorns d'aprenentatge segurs, no violents, inclusius i eficaços per a tots.

4.b  D'aquí al 2020, augmentar considerablement a nivell mundial el número de beques disponibles per als països en desenvolupament, en particular els països menys avançats, els petits Estats insulars en desenvolupar i els països africans, a fi que els seus estudiants puguin matricular-se en programes d'ensenyament superior, inclosos programes de formació professional i programes tècnics, científics, d'ienginyeria i de tecnologia de la informació i les comunicacions, de països desenvolupats i altres països en desenvolupament.

4.c  D'aquí al 2030, augmentar considerablement l'oferta de docents qualificatats, inclús mitjançant la cooperació internacional per la formació de docents en els països en desenvolupament, especialment els països menys avançats i els petits Estats insulars en desenvolupament.

Com en tots els altres objectius, tots podem contribuir a aconseguir aquests objectius, tant a nivell empresarial com individual. Quan una empresa declara que es compromet amb els objectius de desenvolupament sostenible, aleshores, segons la seva activitat, ja hi ha una sèrie d'aquests objectius o fites que són obligats. D'altra banda, encara que no fem aquesta declaració o compromís, també es poden fer accions o prendre mesures per contribuir a la sostenibilitat global. El camp de l'educació i la formació professional és fonamental  per a la millora de les empreses i organitzacions. Per tant aquest objectiu és molt imporatant per a elles i l'haurien de tenir present i comprometre's totalment amb ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada