dilluns, 7 de febrer del 2022

Diccionari Sistèmic (146) VALORACIÓ ÈTICO SOCIAL EMPRESARIAL

Les empreses i organitzacions són sistemes que es relacionen amb altres sistemes, dins d'un macrosistema com és la comunitat social. Tot i que algunes empreses s'orienten a maximitzar els guanys i estalviar despeses, aquests objectius cada vegada, estan més influenciats -i fins i tot limitats, per l'acceptació social del funcionament extern i intern d'aquestes empreses.

APDO, ha elaborat un projecte que permet fer un seguiment o Valoració Ètico Social de les empreses que vulguin participar.

Cada participant del projecte rep una sèrie de qüestionaris. Hi ha un grup de 5 qüestionaris que permeten calcular el Coeficient de Valor Intangible -CVI-

Aquests qüestionaris estan dirigits o preparats per que els omplin els treballadors, els clients, els proveïdors, l’entorn i els accionistes o propietaris de l’empresa participant. Addicionalment, l’empresa participant omple un altre qüestionari amb unes poques dades que permeten calcular els índexs de la Borsa Ètic Social.

Amb totes aquestes dades, APDO elabora uns paràmetres que són els que permeten fer un seguiment real del procés de millora de les empreses.

En alguns casos, sobretot empreses d’autònoms o petites, és molt probable que no tinguin proveïdors significatius o agents de l’entorn que puguin respondre els qüestionaris. Tanmateix, poden participar de la mateixa manera en el projecte. Quan els hi sigui possible poden omplir els qüestionaris, i mentrestant donar la informació que tinguin a l’abast. Les dades obtingudes, es publiquen com estudi general de l’entorn indicant les tendències per a cada participant. A la vegada, cada empresa rebrà la seva valoració en detall, i possibles suggeriments enfocats a la millora de la gestió integral pròpia.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada