dilluns, 8 de febrer del 2021

Diccionari Sistèmic (94) REACCIÓ EN CADENA

La Reacció en Cadena és un concepte físic  que es descriu com la successió de processos on cadascun d'ells ha estat produït pel fet d'haver-ho estat l'anterior i acomplir-se una situació crítica que catalitza el fenomen.

És a dir una Reacció en Cadena es dona quan a partir d'una causa inicial hi ha una seqüència  d'efectes concatenats de forma que cadascun acciona o desencadena el següent fins arribar a l'efecte final. S'acostuma a citar "l'efecte papallona" com exemple d'aquest tipus d'esdeveniments. Les reaccions en cadena són processos propis de les reaccions nuclears. Tanmateix, també s'aplica per explicar els mecanismes de la propagació del foc i altres casos.

La Reacció en Cadena és un mecanisme que es dona, doncs, dins de sistemes. Per això sistèmicament és un concepte a tenir en compte., ja que fa èmfasi també  qure totes les interrelacions entre components coactuants d'un tot organitzat (Sistema, Organització, Empresa....) són de fonamental importància per comprendre la totalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada