dilluns, 1 de febrer del 2021

Diccionari Sistèmic (93) RAONAMENT LÒGIC CREATIU


El Raonament Lògic Creatiu (RLC) és un mètode de pensament estructurat, que ajunta els Processos de Raonament, elaborats per Eliyahu M Goldratt, i algunes de les tècniques de Pensament Lateral, creades per Edward de Bono.

L'objectiu d'aquest mètode és millorar la nostra capacitat de pensar i alhora ser més efectius en la nostra comprensió del que ens envolta.així com ser més eficaços en la presa de decisions que hem de dur a terme i en les nostres interrelacions amb els altres.

Els Processos de Raonament de Goldratt són totalment suficients per ells mateixos per assolir els objectius descrits. Tanmateix, en el mètode del RLC estan complementats explícitament amb algunes de les tècniques del Pensament Lateral, per posar èmfasi i alhora potenciar la part de la creativitat que tots tenim i podem millorar.

Al mateix temps, les tècniques de Pensament Lateral de De Bono també són plenament suficients per afrontar problemes, conflictes i situacions de grups. També, en el mètode del RLC, se´ls hi dona una potència addicional amb afegir, els passos lògics dels Processos de Raonament.

El RLC és un mètode o enfocament més per tal de millorar la nostra capacitat de pensar. Per això en algunes cites i treballs, s'anomena també una Gramàtica de Pensar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada