dilluns, 18 de desembre del 2017

La gestió del canvi (4)

Quan ens enfrontem als canvia, tots sabem que la situació que volem canviar no és dolenta del tot. Si fos així hauríem decidit canviar abans.

Quines coses bones o comoditat pot perdre cadascú al fer el canvi? sovint encara que el guany sigui atractiu, no ens disposem a canviar per por a perdre algunes coses que ens donen comoditat o seguretat per poca que sigui. També en cada cas, és diferent i això passa sense parar cada dia. Hi ha gent que es mourà i s’arriscarà per aconseguir un cert guany, i altra que tindrà una certa aversió al risc i no farà res per estar millor, conformant-se amb el poc que tingui, creient que això no ho perdrà mai, si no canvia. Aquestes comoditats o seguretat es poden entendre com els cants de sirenes que ens atrauen d’una forma molt més emocional que lògica o objectiva.

És a dir, no només tenim en compte el valor de la nova situació i l'esforç per arribar-hi, sinó que també tenim en compte la poca seguretat o comoditat que tinguem en la situació actual. I el canvi serà tant més difícil quan més valorem aquestes petites coses o avantatges que tinguem en una situació que sabem que pot millorar, i molt sovint millorar moltíssim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada