dilluns, 4 de desembre del 2017

La gestió del canvi (2)


 És un dit popular dir que la gent es resisteix al canvi. Ara bé, si ens ofereixen ara mateix canviar a una situació en la que tindrem més riquesa, salut i benestar, alhora que no perdérem res del que tenim i que no haurem de fer cap esforç, i fins i tot, que desapareixerà qualsevol cosa de la situació actual que pugui representar un cert perill, molt probablement hi haurà molt poca gent que es resisteixi al canvi.

Hi ha  quatre aspectes que quasi tothom té en compte a l’hora de implicar-se en un canvi important per la seva vida. Els quatre aspectes són: el guany del canvi, l’esforç que suposa arribar a assolir aquest guany, la comoditat o coses bones (per poques que siguin) que es tenen abans del canvi i que es poden perdre al canviar, i la percepció de perill real que tenim en la situació actual, que es impel·leixi a fer el canvi.

Què guanyarem amb el canvi que se'ns proposa? Hauríem de poder visualitzar aquest guany o tresor. el Valor d’aquest ha de ser molt gran per que ens permeti superar les tres altres condicions a considerar per decidir fer el canvi. Això té una dificultat afegida perquè al ser una meta en el futur, té un grau d’incertesa important que actua en contra del canvi, encara que es pugui valorar el guany.

És evident que tothom ha de percebre que al final d'un procés de canvi ha d'haver un guany important. Alguna cosa que sigui motivadora, que sigui valuosa per a cadascú.  Sense aquest objectiu el mateix canvi deixa de tenir sentit. Per això és el primer aspecte a visualitzar: Què assolim o guanyem si canviem?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada