dilluns, 17 de novembre del 2014

Avaluació del rendiment individual en les organitzacions (6)

Podem utilitzar la mateixa tècnica del primer tipus en les seccions d'una organització amb departaments o, fins i tot, recursos individuals?
A nivell de departament, què podem utilitzar com valor en euros? No hi ha cap raó per no seguir utilitzant el preu de venda final de la comanda. Al final, és probable que no poguem lliurar la comanda a temps, degut a la desviació d'aquest departament. Potser, el departament només processa una peça, però en qualsevol cas, quines són les ramificacions reals? Quin és el dany potencial resultant per l'empresa? No és el preu d'aquesta sola peça, és el retard en recaudar el diner de tota la comanda.
Què passa si resulta que dos departaments estan retardant la mateixa comanda, però cada un es retarda en un treball diferent? Perquè no utilitzar el preu de venda total de la comanda en cada un dels departaments? No es tracta de repartir culpes, estem intentant mostrar a cada departament el dany que patirà l'empresa degut a les desviacions del departament. Recordem que no podrem enviar a temps degut a les desviacions de cada departament per separat. Per tant, no introduirem cap distorsió pel fet d'utilitzar el preu total de venda de la comanda en cada departament que estigui retardant el seu lliurament.




Evaluación del rendimiento individual en las organizaciones (6)

¿Podemos utilizar la misma técnica del primer tipo en las secciones de una organización con departamentos o, incluso, recursos individuales?
A nivel de departamento, ¿qué podemos utilizar como valor en euros? No hay ninguna razón para no seguir utilizando el precio de venta final del pedido. Al final, es probable que no podamos entregar el pedido a tiempo, debido a la desviación de este departamento. Quizás, el departamento sólo procesa una pieza, pero en cualquier caso, ¿cúales son las ramificaciones reales? ¿Cúal es el daño potencial resultante para la empresa? No es el precio sólo de esta pieza, es el retraso en recaudar el dinero de todo el pedido.
¿Qué pasa si resulta que dos departamentos están retrasando el mismo pedido, pero cada uno se retrasa en un trabajo diferente? Porqué no utilizar el precio de venta total del pedido en cada uno de los departamentos? No estamos tratando de repartir culpas, estamos intentando mostrar a cada departaamento el daño que sufrirá la empresa debido a las desviaciones del departamento. Recordemos que no podremos enviar a tiempo debido a las desviaciones de cada departamento por separado. Por tanto, no introduciremos ninguna distorsión por el hecho de utilizar el precio total de venta del pedido en cada departamento que esté retrasando su entrega.




Evaluation of individual performance in the organizations (6)

Can we use the same basic technique for quantifying first-type deviations of sub-sections of an organization, sub-sections like departments or even individual resources?
On a department level, what will we use for the amount of euros? There is no reason  not to continue using the selling price of the final order. At the end, it is the order that, due to this department deviation, we are probably not going to ship on time. Perhaps, this department is holding just one part, but what are the real ramifications? What is the resulting potential damage  to the company? It's not the price of that single part, it is the delay in collecting the money for the entire order.
What if it turns out that two different departments are holding back the same order, each by being late on a different task? Why don't we use, for each department, the entire selling price of the order? We don't have to share blame, we are trying to signal to each department what damage is going to be incurred to the company due to the department deviations. Let's remember we are not going to ship due to the deviations of each depaartment separately. Thus, no distortion is going to be introducced by using the entire order's selling price for each department that is holding back this same order.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada