dilluns, 23 de desembre del 2013

Raonament Lògic Creatiu (4)

La tercera i última part del mètode RLC consisteix en respondre a la pregunta. "Cóm fer el canvi?"

Una vegada hem ideat una possible solució per al problema, o hem trobat una orientació per arribar al que volem, el que hem de fer és elaborar el pla d'acció.
El procediment consisteix en buscar tots els aspectes positius (barret groc) que poden haver, també els negatius (barret negre) i decidir cóm superar els obstacles que podem trobar (barrets blau i vermell)

Els passos poden seguir el següent ordre:

Buscar totes les conseqüències positives de la idea de canvi. A això li diem fer l'arbre de la realitat actual (ARA)

Trobar totes les conseqüències negatives. És a dir, fer l'arbre de branques negatives (ABN)

Fer un llistat de tots els obstacles que puguem imaginar i establir una forma de superar cada obstacle, establint uns objectius intermedis. (un per cada obstacle). Tot això es reflecteix en l'arbre de prerrequisits (AP) i el pla d'acció (PA)

Finalment, cal vèncer l'última de les capes de resistència al canvi que és el dubte o el temor a què pot passar o anar malament en el futur, i que no hem previst. Hem de prendre la decisió, explicitant o verbalitzant les nostres inquietuds. (això és l'equivalent a posar-nos el barret vermell en el mètode dels sis barrets)




Razonamiento Lógico Creativo (4)
La tercera y última parte del método RLC consiste en responder a la pregunta ¿Cómo hacer el cambio?

Una vez hemos ideado una posible solución para el problema o hemos encontrado una orientación para llegar a donde queremos, lo que hemos de hacer es elaborar el plan de acción.
El procedimiento consiste en buscar todos los aspectos positivos (sombrero amarillo) que pueden haber, después también los negativos (sombrero negro) y decidir cómo superar los obstáculos que podemos encontrar (sombreros azul y rojo)

Los pasos pueden seguir el orden siguiente:

Buscar todas las consecuencias positivas de la idea de cambio. A esto le llamamos hacer el árbol de la realidad actual (ARA)

Encontrar todas las consecuencias negativas. Es decir, hacer el árbol de ramas negativas (ARN)

Hacer un listado de todos los obstáculos que podamos imaginar y establecer una forma de superar cada obstáculo, estableciendo unos objetivos intermedios (uno para cada obstáculo). Todo esto se refleja en el árbol de prerrequisitos (AP) y el plan de acción (PA)

Finalmente, hemos de vencer la última de las capas de la resistencia al cambio, que es la duda o el temor a qué puede pasar o ir mal en el futuro y que no hemos previsto. Hemos de tomar la decisión explicitando o verbalizando nuestras inquietudes. (esto es equivalente a ponernos el sombrero rojo en el método de los seis sombreros)




Logic Creative Thinking (4)
The third and final part of LCT method is to answer the question: "How to change?"

Once we have created an idea or possible solution for the problem, or found a direction to get what we want, we need to prepare the action plan.
The procedure consists in to look for all the positive consequences (yellow hat) which may have, also the negatives (black hat) and decide how to overcome the obstacles that we find (blue and red hats).

These steps can follow this order:

Search all the positive  consequences of the idea of change. To do this, we build the current reallity tree (CRT)

Find all the negative consequences. This is  the negative branches tree (NBT)

Make a list of all imaginable obstacles and stablish a way to overcome everyone of them, setting intermediate goals. (one for each obstacle) This is reflected in the prerequisites tree (PT) and the action plan (AP)

Finally, we have to beat the last of layers of resistence to change, which is to doubt or fear of what might happen or go wrong in the future and we can not predicted. We have to take the decisions, expliciting or verbalizing our concerns. (this is equivalent to put the red hat in the six hats method)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada