dilluns, 2 de desembre del 2013

Raonament Lògic Creatiu (1)

En les entrades d'aquest mes de desembre, proposaré un resum dels conceptes del Raonament Lògic Creatiu, és a dir, una de les possibles "Gramàtiques del Pensament" que és el resultat de fusionar conceptes bàsics del Pensament Lateral i de la metodologia dels Processos de Pensament de TOC.

Com he dit alguna vegada, quan erem petits, a l'inici a l'escola ens van ensenyar a llegir, escriure i comptar. Però no ens van ensenyar a pensar ni a ser creatius. Una raó és la creença que pensar és natural. Igual com respirar o caminar.o parlar. Des d'aquest punt de vista, l'acció de pensar és natural per tothom, i uns tindran més capacitat que altres per ser més bons en aquesta tasca. De la mateixa manera, igual ens passa amb la capacitat de tenir idees. Tots en podem tenir, i uns seran millors que altres.

Una altra visió d'això és la que proposem aquí. El pensar i el crear, són tasques que es poden aprendre amb diverses metodologies. Acceptem que tothom neix amb aquestes capacitats, però pensem que si de petits tenim eines adients, tots serem millors pensadors i serem més capaços de generar idees.

En les entrades d'aquest mes, faré un resum del que he anat exposant i que constitueix la base d'un mètode de pensament que es pot aprendre a qualsevol edat i que ens capacita per millorar per nosaltres mateixos.



Razonamiento Lógico Creativo (1)

En las entradas de este mes de diciembre, propondré un resumen de los conceptos del Pensamiento Lógico Creativo, es decir, una de las posibles "Gramáticas del Pensamiento" que es el resultado de unir coonceptos básicos del Pensamiento Lateral y de la metodología de los Procesos de Pensamiento de TOC.

Como he dicho alguna vez, cuando eramos pequeños, al inicio en la escuela nos enseñaron a leer, escribir i contar. Pero no nos enseñaron a pensar ni a ser creativos. Una razón es la creencia que pensar es natural. Igual como respirar, caminar o hablar. Desde este punto de vista, la acción de pensar es natural para todo el mundo y unos tendrán más capacidad que otros para ser más buenos en esta tarea. De la misma manera, lo mismo nos pasa con la capacidad para tener ideas. Todos podemos tenerlas y unos serán mejores que otros.

Otra visión de esto es la que proponemos aquí. Pensar y crear son tareas que se pueden aprender con diversas metodologías. Aceptamos que todos nacemos con estas capacidades, pero pensamos que si desde pequeños tenemos las herramientas adecuadas, todos seremos mejores pensadores y seremos más capaces de generar ideas.

En las entradas de este mes, haré un resumen de lo que he ido exponiendo y que constituye la base de un método de pensamiento que se puede aprender a cualquier edad y que nos capacita para mejorar por nosotros mismos.



Logic Creative Thinking (1)

This December, I will propose a summary of  Logical Creative Thinking concepts, i.e, a possible "Thinking Grammar",  the result of joining basic concepts of Lateral Thinking and the methodology of TOC Thinking Processes.

As I have said  on other occasions, when we were young children, at school, we were  reading, writing and arithmetic. taught to read, to write, to account. But we weren't taught to think or be creative. A reason for this is  the belief that thinking comes naturally to all of us like breathing, walking or speaking. From this point of view, the act of thinking is natural for everyone and some will be more able than others to do this. In the same way, this happens with the ability to create ideas. We can all have ideas and some of us will be better than others.

Another point of view is proposed here. Thinking and creating are actions that can be learnt following several methodologies. We accept that everyone is born with these capacities, but we think that if from an earliy age we have suitable tools, all of us will be better thinkers and more creative persons.

Later on this month, I will give a summary of what I exposed previously which constitutes the basis of a method of thinking, that can be learnt at any age, enabling us to improve  on our own.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada