dilluns, 4 de febrer del 2013

Bases del Pensament Lateral (1)

El Pensament Lateral és aquell que modifica la precepció rutinària en que veiem les coses, explorant noves percepcions i les seves conseqüències. Una de les bases del Pensamant Lateral és la revisió o qüestionament dels supòsits que donem per segurs o indiscutibles.
Com exemple d'això i d'on ens pot portar la revisió d'aquests supòsits o creences, utilitzo els exemples dels tres primers exercicis de Pensament Lateral que he posat en el Blog.

Cas de les tres noies en bikini. La suposició general és que estan a la platja, a la piscina o en un lloc per banyar-se.
Qüestionem aquest supòsit: Estan en un lloc no relacionat amb el bany, un provador de botiga de roba, una desfilada de moda, un concurs de bellesa!
Cas del treballador del magatzem. La suposició general és que somniem quan dormim i dormim quan estem a casa o no treballem.
Revisió del supòsit: Podem adormir-nos fora d'hores normals, conduint, treballant!
Cas de les peçes del jardí. La suposició general és que no ternen res a veure entre elles.Per si mateixes no formen cap conjunt.
Revisió del supòsit: Pot haver alguna cosa que es desfaci, desaparegui, etc (neu) que faci que formin part d'un conjunt.

La revisió del que donem per indiscutible, segur o no modificable, ens porta a tenir una altra percepció de la situació i poder prendre altres accions o decisions.


Bases del Pensamiento Lateral (1)
El Pensamiento Lateral es aquel que modifica la percepción rutinaria con la que vemos las cosas, explorando nuevas percepciones y sus consecuencias. Una de las bases del Pensamiento Lateral es la revisión o cuestionamiento de los supuestos que damos por seguros o indiscutibles.
Como ejemplo de esto y a donde nos puede llevar la revisión de estos supuestos o creencias, utilizo los ejemplos de los tres primeros ejercicios de Pensamiento Lateral que he puesto en el Blog.

Caso de las tres chicas en bikini. La suposición general es que están en la playa, piscina o un sitio donde se pueden bañar.
Revisión de este supuesto: Estan en un lugar no relacionado con el baño, un probador de tienda de ropa, un desfile de moda, un concurso de belleza!
Caso del trabajador del almacén. La suposición general es que soñamos cuando dormimos, y dormimos cuando estamos en casa o no trabajamos.
Revisión del supuesto: Podemos dormir fuera de horas normales, conduciendo o trabajando!
Caso de las piezas en el jardín. La suposición general es que no tienen nada que ver unas con otras. Por sí mismas no forman ningún conjunto.
Revisión del supuesto: Puede haber alguna cosa que se deshaga, desaparezca, etc (nieve) que haga que formen parte de un mismo conjunto.

La revisión de lo que damos por hecho, de lo que consideramos indiscutible, seguro o no modificable, nos lleva a tener otras percepciones de la situación y poder tomar otras acciones o decisiones.




Basis of Lateral Thinking (1)
Lateral Thinking is that modifies the common perception with we look things, exploring new perceptions and their consequences. One of basis of Lateral Thinking is checking the assumptions that we consider sure or unquestionable.
As an example of this, and which it can lead us to review theses assumptions or beliefs, I use the examples of first three exercises of Lateral Thinking that I put into the Blog
 
Case of the three girls in bikinis. The general assumption is. They are at the beach, pool, etc..
Review of assumption: They are in another place, parade, shop fitting, beauty concourse!..
Case of the employee of warehoouse. The general assumption is: when we asleep is when we dream and we asleepp at home but not at work.
Review of assumption: we can asleep after hours, driving, working!
Case of the pieces in the garden. The general assumption is. They have nothing to do with each other. By themselves do not form a set.
Review of assumption: There may be something that melts, disappears (snow)etc., that makes part of a whole!

The checking or review that we consider or are sure isn't modificable, carry us to have another perceptions and  take other actions or decisions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada