dilluns, 7 d’octubre del 2019

Diccionari Sistèmic (25) DAFO MATEMÀTIC

En la gestió empresarial s'utilitza molt el llistat DAFO. (Veure l'entrada 24 d'aquest Diccionari) Però s'accepta que és més aviat descriptiu i poc útil per manca de rigor científic o objectivable.

Diversos experts -potser el més actiu és Mario Héctor Vogel- proposen un DAFO Matemàtic. En aquest cas, es tracta de fer un llistat amb els pocs i més importants elements del DAFO tradicional. Aleshores cada un d'ells es confronta amb una matriu oamb aaltres elements com podrien ser: Gravetat, Urgència, Tendència, importància, factibilitat, etcètera. 
Mitjançant enquestes estructurades i obertes a diferents persones afectades per aquests elements, és fan valoracions de cada relació (per exemple assignant un número de 0 a 10). Això ens dona una puntuació que pot representar-se en un eix de coordenades com el següent:



Hi ha diversos treballs i publicacions on s'estableixen algoritmes per posicionar cada un dels elements estudiats i valorats en l'eix de coordenades i matrius que indiquen les prioritats que es podrien assignar a cada un d'ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada