dilluns, 12 de febrer del 2018

Més enllà de l'anàlisi DAFO

Com deia en un dels darrers comentaris, avui en dia, moltes empreses o organitzacions descobreixen tècniques bàsiques per intentar millorar o enfocar es seus esforços de planificació i millora. Això s'ha potenciat per la necessitat creixent d'obtenir unes certificacions de qualitat o feina ben feta, signades per organismes externs a la pròpia empresa.
Un exemple el tenim amb les certificacions de les normes ISO i lo que es coneix com anàlisi DAFO.

L'Anàlisi DAFO consisteix bàsicament en fer un llistat de les Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats, que l'empresa o organització identifica quan ha de pensar en planificar alguna actuació o desenvolupar projectes. 
La tècnica és bàsica i senzilla però a la vegada vàlida. Quan som conscients de les amenaces i oportunitats que provenen de l'entorn (característiques externes) i de les debilitats i fortaleses que tenim (característiques internes) podem prendre decisions que molt probablement seran més adients.

Un pas més enllà d'aquesta anàlisi és creuar entre si els diferents elements que identifiquem en el conjunt dels quatre grups. Així tindríem unes noves llistes integrades en quatre grups nous:
Corregir Debilitats
Afrontar Amenaces
Mantenir Fortaleses
Explotar Oportunitats.

En les properes entrades, exposaré un petit comentari per cada una d'elles.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada