dilluns, 28 de gener del 2013

Reflexions sobre la incertesa i la complexitat (3)

Per acabar aquesta sèrie de tres comentaris sobre la incertesa i la complexitat, us apunto el següent:
Quotidianament tindrem manifestacions de la incertesa que afectaran a les nostres tasques diàries. La millor forma de reaccionar serà la de prendre les accions que ens ajudin a tornar a tenir el control del que volem, o hem previst fer.

Alhora, per millorar el que estem fent, o per assolir els màxims èxits possibles, hem de modificar la nostra forma de fer i també entendre la complexitat del sistema en el que estem. Si sempre fem les coses de la mateixa manera, obtindrem sempre els mateixos resultats. Per tant, per canviar la manera de fer, necessitem un canvi en la percepció del que ens envolta, i això és la Creativitat. Per entendre la complexitat del sistema en el que estem, l'eina principal és el coneixement i especialment el lògic o científic.

Quanta més habilitat tinguem per canviar la nostra percepció i quant més dominem els processos de raonament, més possibilitats tindrem de millorar i ser més feliços.


Reflexiones sobre la incertidumbre y la complejidad (3)

Para acabar esta serie de tres comentarios sobre la incertidumbre y la complejidad, os apunto lo siguiente:

Cotidianamente tendremos manifestaciones de la incertidumbre que afectarán a nuestras tareas darias. La mejor forma de reaccionar será tomar las acciones que nos permitan volver a tener el control de lo que queremos o hemos previsto.


Por otra parte, para mejorar lo que estamos haciendo o para conseguir los mayores éxitos posibles, tenemos que modificar nuestra forma de hacer las cosas y también entender la complejidad del sistema en el que nos movemos. Si siempre hacemos las cosas igual, obtendremos siempre los mismos resultados. Para cambiar la manera de actuar necesitamos un cambio en la percepción de lo que nos rodea, y esto es la Creatividad. Para entender la complejidad del sistema en el que estamos, la herramienta principal es el conocimiento, y especialmente el lógico o científico.

Cuanta más habilidad tengamos para cambiar nuestras percepciones y cuanto más dominemos los procesos de razonamiento, más posibilidades tendremos de mejorar y ser más felices.


Thoughts on uncertainty and complexity (3)

To conclude this series of three reviews about uncertainty and complexity:

Everyday expressions of uncertainty will affect our daily tasks. The best way to react, will be to take actions to help us regain control of what we want or plan to achieve.

To improve or obtain the maximum success possible, we must change the way we do things and understand the complexity of the system in which we are. If we keep doing things the same way, we always get the same results. Therefore, to change the way we do things, we need to change our perception of what surrounds us, and that is Creativity. To understand the complexity of the systemin which we are the primary tool is knowledge, and especially logical or scientific knowledge.

The more skills we have to change our perception of things and the more we master the processes of reasoning, easier will be for us to improve and be happier.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada