dilluns, 26 de febrer del 2024

REVOLUCIÓ POSITIVA (8)

Una de les eines per potenciar la percepció és l'Humor. Les revolucions tradicionals es basen en la ideologia, en el dogma, les certeses inqüestionables, en la rectitud i la solemnitat. Per això cap revolució seriosa ha utilitzat l'humor com eina clau. L'humor qüestionaria les divisions estereotipades d'amic/enemic, dreta/esquerra, i evitaria polaritzacions.

L'humor és un dels pocs mitjans que tenim per canviar la percepció. Amb l'humor canviem, de sobte, en la forma en com observem alguna cosa d'una manera, per veure-la d'una altra. Això és molt clar en els acudits. Qui l'explica ens fa anar per un camí perceptiu, i al final ens dona una clau i la nostra percepció canvia immediatament.

L'humor ens demostra que la ment treballa amb patrons, però que aquests també es poden canviar.

Aquesta eina, en el context de la revolució positiva, és la que ens permet participar més creativament en les sessions de generació d'idees, de recerca d'alternatives, o simplement en ampliar percepcions. Podem contrastar fàcilment quina serà la predisposició o l'ànim d'un grup, si en una sessió entra a fer una fase de brainstorming o pensament lateral, amb un sentit positiu, predisposat amb humor o entra amb una posició seriosa. La generació d'idees moltes vegades ccomporta plantejar idees provocatives o boges. Una predisposició seriosa o crítica escèptica no afavorirà tant el resultat com una predisposició positiva o amb sentit de l'humor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada