dilluns, 7 de març del 2022

Diccionari Sistèmic (150) VENDA

La Venda és fonamental en qualsevol sistema empresarial. Una venda pot ser externa. -La que fem venent un producte o servei fora de la nostra organització-, o interna, -la que fem dins de la pròpia organització.

Les vendes externes, són les comercials de tot tipus. Les internes són les que fan els executius, els subordinats, tothom, quan proposem idees, donem ordres o volem produir canvis.

Què passa quan tenim una idea i la comentem als nostres companys?. O bé, anem a veure un client, convençuts que tenim una oferta beneficiosa per a ell?

Bàsicament ens trobem amb una resposta negativa, amb resistència al canvi, amb excuses. Això comporta que a mida que passa el temps, et converteixes en un pesat encaparrat amb una idea tonta.

L'aproximació sistèmica al procés de venda (sigui interna o externa) s'enfoca en saber cóm afrontar la resistència al canvi del nostre interlocutor. Quan entenem els diversos nivells de resistència al canvi i els afrontem de la forma correcta és quan el procés de venda té moltes probabilitat de tenir èxit.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada