dilluns, 16 de juliol del 2018

Llibres que recomanaria (7)

En la meva última recomanació, us parlava del llibre de Edward De Bono, "Aprender a Pensar". Però us deia que probablement no es trobi en Castellà, ni lamentablement en Català. També us deia que hi ha un altre llibre del mateix De Bono, que és una joia: "Seis sombreros para pensar". Avui us vull parlar en unes línies d'aquest llibre.

De Bono planteja un mètode que poden aprendre les persones a totes les edats. I a la vegada, el mètode és enormement senzill. Però aquesta senzillesa-es alhora la clau per estructurar la nostra ment a l'hora de pensar.  La majoria de nosaltres estarem d'acord en que no hem tingut una assignatura d'aprendre a pensar. S'ha suposat que és una capacitat natural, que bàsicament és la gran diferència ab els altres éssers vius. Què passaria si la tinguéssim? i que passaria si poguéssim aquest mètode en unes poques hores mentre llegim un llibre? Incrementaríem el nostre potencial personal i professional? Prendríem decisions més adequades? Jo afirmo que si. Sens dubte.

Quan pensem, la nostra ment pren diferents camins o enfocaments. Sovint ens plantegem que sabem sobre aquella qüestió i sovint busquem més dades o informació. També ens formem una idea sobre el tema o la proposem , és a dir, fem hipòtesis. Una vegada tenim una idea ens preguntem que passaria si funcionés, i al mateix temps, què passaria si no funcionés. i molt sovint ens passa pel cap pensar si ens hem deixat alguna cosa a tenir en compte, si quadra amb les nostres sensacions. Aquests enfocaments bàsics o principals, De Bono els esquematitza magistralment en un mètode que es pot aplicar immediatament després d'haver-lo llegit, tant a nivell individual com en grup, incrementant així l'eficàcia de cada un i també dels equips humans.

Per a mi, és un dels llibres que tothom hauria de llegir o conèixer.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada