Hi ha diversos camins o maneres de millorar el nostre coneixement professional. En general, les persones es preparen per accedir als llocs de treball. Segueixen havent oportunitats per als que els hi costa molt estudiar o asseure's per llegir un llibre. A vegades, es va a demanar feina en alguna empresa o es veu un anunci, i sovint sense experiència. El contractador és el que forma al nou treballador des de pràcticament zero.
El més normal, tanmateix, és que se segueixin cursos de formació professional, o bé estudis universitaris o més especialitzats. Sovint una vegada acabats, es passa per una sèrie de criteris de selecció i finalment s'accedeix als llocs de treball disponibles. També, les empreses contracten als que s'estan formant abans que hagin completat el cicle formatiu. Generalment, això es fa seguint convenis entre els centres formadors i les empreses, permetent que els estudiants facin pràctiques en la mateixa empresa. Si la aptitud i l'actitud són adients, l'empresa acostuma a contractar a l'estudiant, amb el benefici que ja l'ha format segons les seves pròpies necessitats.
En la societat actual on cada vegada més, els treballs més repetitius passen a ser realitzats per màquines o instruments robotitzats, la tendència es valorar més la millora de les aptituds dels professionals. -El que es diu "Formació Continuada".
En aquest parèntesi d'e publicació d'entrades en el blog, he anat revisant conceptes i reflexions per al nou cicle, i me'n he adonat que ara hi ha milers de temes formatius a disposició de qualsevol persona, mitjançant les xarxes socials, i a més gratuïts.
Aquest és un tema important. D'una banda, tothom que tingui un dispositiu per connectar-se a internet, un compte o lloc de connexió i interès, pot autoformar-se. Ho pot fer al seu ritme i sense costos econòmics. Des d'una perspectiva social, és molt interessant i planteja una opció de millora de caràcter general per a la humanitat. D'altra banda, això fa que les entitat docents de qualsevol tipus, tinguin present que cada vegada més, la gent no es vol gastar diners per a projectes de formaciò continuada. Aquest mateix blog és un cas relacionat amb tot això. L'objectiu del blog és aportar coneixement, compartir experiències de forma gratuïta perquè tothom que vulgui pugui aprofitar-ho. Clarament, totes les matèries o entrades tenen més recorregut en el tema formatiu, així, si algú pot estar interessat en aprofundir-hi, pot veure que li representa o pot costar seguir formant-se. És a dir, el blog és una eina que vol ajudar a l'autoformació.
En aquests darrers dies, he recollit algunes eines i aplicacions gratuïtes en les xarxes socials, que resumiré i compartiré a partir de la propera entrada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada