Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, establerts per les Nacions Unides, a assolir en el 2030, són 17 i cada un d'ells té unes fites determinades.
En l'objectiu nº 1 Erradicació de la pobresa, les fites són
Per al 2030, erradicar la pobresa extrema per a totes les persones en el món, actualment mesurada per un ingrés per persona inferior a 1,25 dòlars al día.
Per al 2030, reduir al menys a la mitat la proporció de homes, dones i nens i nenes de totes les edats que viueen en la pobresa en totes les seves dimensions d'acord a les definicions nacionals.
Posar en pràctica a nivell nacional sistemes i mesures apropiades de protecció social per a tots i, per al 2030, assolir una àmplia cobertura dels pobres i els més vulnerables.
Per al 2030, garantir que tots els homes i dones, en particular els pobres i els més vulnerables, tinguin els mateixos drets als recursos econòmics, aaxí com accés als serveis bàsics, la propietat i el control de les terres i altres bens, l'herència, els recursos naturals, les noves tecnologies i els serveis econòmics, inclosaa la microfinanciació.
Per al 2030, fomentar la resiliència dels pobres i les persones que es troben en situacions vulnerables i reducir la seva exposició i vulnerabilitat als fenòmens extrems relacionats amb el clima i a altres desastres econòmics, socials i ambientals.
Garantir una mobilització important de recursos procedents de diverses fonts, inclús mitjançant la millora de la cooperació per al desenvolupament, a fí de proporcionar medis suficients i previsibles per als països en desenvolupament, en particular els països menys avançats, per posar en pràctica programes i polítiques orientades a posar fi a la pobresa en totes les seves dimensions.
Crear marcs normatius sòlids en l'àmbit nacional, regional i internacional, sobre la base de'estratègies de desenvolupament en favor dels pobres que tinguin en compte les qüestions de gènere, a fi de recolzar la inversió accelerada en mesures per erradicar la pobresa.
És evident que els Objectius de Desenvolupament Sostenible requereixen la participació de tots els estaments socials: governs, institucions no governamentals món econòmic, professional, social i ciutadania en general. Són objectius sistèmics. Ara bé, des d'un punt de vista organitzacional, cada empresa, col·lectiu, pot fer alguna cosa per ajudar a assolir-los. Així, quan es diu que tothom tingui els mateixos drets als recursos econòmics, cada organització pot veure, i si és el cas, reduir, qualsevol bretxa o discriminació salarial, qualsevol tipus de discriminació en qualsevol aspecte laboral. En el nostre entorn, APDO té una eina senzilla en que cada organització participant, pot anar valorant les possibles millores que introdueixi en aquests aspectes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada