En les dues entrades anteriors he proposat dos conceptes que defineixin, més o menys, les necessitats que tenim les persones en la nostra vida social, que per un cantó, ens fan patir o tenir situacions indesitjables, i per altra banda, les necessitats que tenim per viure d'una forma més desitjable.
Així teníem en el primer cas:
Necessitem viure d'acord amb uns patrons de conducta o creences, que siguin comuns i ben vistos per la majoria del col·lectiu, i que només es canviin si no es requereixen esforços individuals o col·lectius.
I en el segon:
Necessitem viure de forma que siguem sempre millors, tinguem més coneixement i respecte, compaginant sempre els drets individuals i els col·lectius.
Segons la metodologia derivada de la Teoria de les Limitacions, aquestes necessitats han de tenir un objectiu comú. A vegades, són molt semblants i l'objectiu pot ser descrit amb certa facilitat. Altres vegades, les necessitats són bastant diferents, però mai contràries, i aleshores trobar l'objectiu comú pot ser més dificultós.
En el nostre cas, les necessitats semblen molt semblants. I si ens fem la pregunta: Quin pot ser l'objectiu comú a: "viure d'acord amb uns patrons de conducta o creences, que siguin comuns i ben vistos per la majoria del col·lectiu, i que només es canviin si no es requereixen esforços individuals o col·lectius" i a "viure de forma que siguem sempre millors, tinguem més coneixement i respecte, compaginant sempre els drets individuals i els col·lectius", podríem dir que seria "Viure tant individual com col·lectivament en harmonia (en pau i respecte)"
En la propera entrada, proposaré un diagrama de tot el conflicte.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada