Fa pocs dies ens va deixar en Miquel Strubell. Va nèixer a Oxford (Anglaterra) el 9 de març del 1949.i va traspassar aquest 5 de març darrer.
Llicenciat en Psicologia i Fisiologia per la Universitat d'Oxford, va obtenir un màster en Psicologia de l'Educació a la Universitat de Londres, i la llicenciatura en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona Va fer recerques en temes de bilingüisme escolar i familiar i ha escrit sobre polítiques lingüístiques, planificació lingüística i temes relacionats.
El 1980 fou cap del Servei de Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya, També va ser director de l'Institut de Sociolingüística Catalana. I fou membre del consell d'administració, i després vicepresident, del Consorci per a la Normalització Lingüística.
Entre 1999 i 2014 treballà a la UOC (Universitat Oberta de Catalunya), primer com a director adjunt dels Estudis d'Humanitats i Filologia, i entre l'abril de 2001 i el setembre de 2004, com a director del programa d'Humanitats. Hi fou professor dels Estudis d'Arts i Humanitats, i membre de la comissió redactora del Libro Blanco del Grado en Humanidades.
Entre 1985 i 2014 fou director d'activitats de la Fundació Congrés de Cultura Catalana. D'ençà la seva fundació el mes de novembre de 2002 i fins a la seva dissolució el juny de 2005, fou president de Catalunya 2003, una associació política que reclamava més autogovern per a Catalunya. Des de 2006 va ser membre-fundador de la plataforma independentista Sobirania i Progrés. El setembre de 2009 va ser membre del grup inicial de promotors del "Moviment per la Independència" que esdevindria l'"Assemblea Nacional Catalana". També va ser membre del Consell Consultiu de la Plataforma per la Llengua.
Fou primer secretari executiu, i després director, de la Càtedra Linguamón-UOC de Multilingüisme d'ençà de l'any 2006 (des de la supressió de Linguamón a finals de 2011, la càtedra es diu simplement Càtedra de Multilingüisme de la UOC), fins a la seva jubilació el setembre de 2014.
La raó d'aquest Obituari és fer un homenatge a una persona que va posar els valors
més nobles de les humanitats com a guia de la seva vida i obra. Aquest és el focus
que també ha de guiar qualsevol avenç en el coneixement i pràctica del Desenvolupament
Organitzacional.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada